728×90 – glava
728×90 – glava
20 tisoč evrov subvencije za podjetja na problemskih območjih

20 tisoč evrov subvencije za podjetja na problemskih območjih

V okviru javnega razpisa P2R Sklad spodbude za zagon podjetij v problemskih območjih z visoko brezposelnostjo podeljuje sofinanciranje v višini 20 tisoč evrov. Med ta območja, med drugim, spadajo Pomurje, Slovenske gorice in Maribor s širšo okolico. 

Namen produkta je spodbuditi zagon novoustavnovljenih podjetij v problemskih območjih z visoko brezposelnostjo. Vlagatelji po tem javnem razpisu so podjetja, ki imajo sedež organizacije, med drugim, tudi na območju občine Apače, Gornja Radgona in Radenci ter občine Sv. Jurij ob Ščavnici. Prav tako so vlagatelji na območju občine MariborHoče – Slivnica, Kungota, Pesnica, Ruše ter Selnica ob Dravi in so bila registrirana od 1.1.2013 do 27.3.2015. 

Kateri so upravičeni stroški? 

Upravičeni stroški so stroški materialnih naložb (nakup opreme) in nematerialnih naložb (nakup programske opreme),obratni stroški (nakup materiala in blaga, stroški promocije, tržnih raziskav, mentorskih storitev, bančne, računovodske in pravne storitve), stroški najema opreme in najema poslovnih prostorov, v kolikor so ti namenjeni trgovski ali storitveni dejavnosti in je pomembna bližina lokacije potencialnim kupcem / strankam (npr. najem poslovnih prostorov v mestnem središču), do skupne višine največ 2.000,00 evrov.

Prav tako so upravičeni stroški prispevki iz osebnega dohodka in prispevki na osebni dohodek, minimalni prispevki za s.p., za enega na novo zaposlenega od 1.3.2015 do 30.9.2015 ter za nakup enega novega kombiniranega vozila za potrebe opravljanja dejavnosti v višini največ do 4 tisoč evrov.

Rok prijave je do 31. marca letos.

Za več informacij oziroma pomoč pri pripravi prijavne dokumentacije lahko pišete na info@poslovna-ideja.si ali obiščite spletno stran www.poslovna-ideja.si.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X