728×90 – glava
728×90 – glava
Neregistrirani pobiralci kosovnih odpadkov za javnost vse bolj moteči

Neregistrirani pobiralci kosovnih odpadkov za javnost vse bolj moteči

Franc Knaus iz družbe Saubermacher Slovenija, je za naš medij povedal, da je neregistriranih pobiralcev kosovnih odpadov, največkrat so to Romi, vedno več in da je ta pojav v javnosti zelo moteč. Prav tako nam odgovarja na očitke nekaterih uporabnikov, ki pravijo, da v podjetju iz naslova pobiranja teh odpadkov tudi zaslužijo. 

Neregistrirani pobiralci kosovnih odpadkov nekatere uporabnike motijo, je pa ta pojav zelo moteč, saj, kot še dodaja Knaus, “je med kosovnimi odpadki tudi precej nevarnih tekočin, kot so denimo laki, barve ali motorna olja in ko se kupi razmetavajo se snovi tudi razlijejo.” Prav tako ti odnesejo le del odpadkov, ki so za njih cenovno zanimivi, ostalo pa pustijo. V tem primeru sogovornik svetuje, da uporabniki pokličejo na policijsko postajo, saj gre za nedovoljen poseg, ki ga lahko izvajajo samo pooblaščeni izvajalci.

Kako se spopasti s težavo? 

Kot je dejal Knaus, bi bila ena izmed možnosti, ki bi prispevala k zmanjševanju števila neregistriranih pobiralcev, ta, da bi vsako gospodinjstvo lahko poklicalo svojega koncesionarja, ko bi imelo dovolj kosovnih odpadkov za odvoz. Tako torej ne bi bilo skupnega zbiranja po občinah. “Načinov zbiranja kosovnih odpadkov je več, osnovno izhodišče je, da želimo to čim bolj približati uporabnikom. Tako namreč zbiramo tudi v občinah Radenci in Šentilju,” še doda.

Nekateri tudi podjetju očitajo, da s prodajo kosovnih odpadkov zaslužijo

Če bi želeli potegniti računico med prihodki in stroški, smo prav gotovo na slabšem, saj se akcija zbiranja kosovnih odpadkov zlorablja, kar pomeni, da uporabniki mednje priložijo tudi mešane komunalne odpadke, ki pa jih je treba predhodno obdelati. Ni samo prihodkovna stran, dejstvo je, da imamo tudi stroške s predelavo odpadkov ter stroške z logističnimi storitvami,” argumentira Knaus.

Datumi odvoza kosovnih odpadkov na območju Slovenskih goric: 

Občina Benedikt: 31. marec

Občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah: 14. april

Občina Sv. Ana: 24. april

Občina Sv. Trojica: 21. maj

Občina Cerkvenjak: 20. maj

Foto: splet 

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X