728×90 – glava
Kako bo nov način subvencioniranja vplival na razvoj Slovenskih goric?

Kako bo nov način subvencioniranja vplival na razvoj Slovenskih goric?

V Pesnici pri Mariboru se v Društvu za razvoj podeželja Slovenskih goric združujejo strokovnjaki z več področij, ki jutri organizirajo okroglo mizo z naslovom KMETIJSTVO 75 – Kako bo nov način subvencioniranja vplival na razvoj podeželja? 

Kot je za naš medij povedala Nuška Sergo iz omenjenega društva, gre za projekt, pri katerem želijo ugotoviti, kako bo nov način financiranja vplival na razvoj podeželja.

Vlada RS je namreč izdala Uredbo o ukrepih kmetijsko-okoljskih-podnebnih plačil, ekološkega kmetovanja in plačila območjem z naravnimi ali drugimi posebnimi omejitvami iz Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014-2020. Prav v tem programu pa bo moralo kmetijsko gospodarstvo ob vstopu v ta ukrep najprej izpolnjevati pogoje upravičenosti, ki jih lahko zasledite tukaj.

Z okroglo mizo želimo s kmetovalci izpostaviti ključna dejstva, ki bodo vplivala na prihodnji razvoj podeželja. Z željo, da spodbudimo kmete, da vzamejo svojo usodo v svoje roke.” Kot še doda sogovornica, imajo kompetentne predavatelje, tudi s področja živinoreje, kjer vidijo največji problem, prav tukaj pa si želijo, da bi kmetje sami izrazili svoja bremena in želje.

Foto: splet 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X