728×90 – glava
728×90 – glava
Namesto Gradnje Destrnik bo režijski obrat

Namesto Gradnje Destrnik bo režijski obrat

V Destrniku ustanavljajo režijski obrat, ki bo nadomestil občinsko podjetje Gradnje Destrnik, saj se glede na obseg dela, ki ga je opravljalo slednje podjetje, dejavnost lahko opravlja z drugačno organiziranostjo. Na ta način bodo tudi privarčevali. 

Režijski obrat se organizira kot nesamostojna notranja organizacijska enota znotraj občinske uprave, kjer gre v glavnem za javna dela, kot so vzdrževanje občinskih cest in upravljanje s pokopališči.

Kot je pojasnil župan Vladimir Vindiš, bodo na ta način privarčevali, saj so morali za upravni del podjetja v dosedanjem občinskem podjetju zagotavljati okoli 40 tisoč evrov, sedaj pa bo ta številka polovico manjša.

Vsi delavci obdržijo zaposlitev

Dejavnosti, ki jih je izvajal upravni del podjetja, bodo sedaj v okviru režijskega obrata prevzeli zaposleni v občinski upravi. Ob tem še sporočajo, da bo vseh pet delavcev Gradnje Destrnik obdržalo zaposlitve, delovno razmerje bo prenehalo le direktorju in računovodkinji. Prav tako računajo, da bodo z reorganizacijo lahko preusmerili sredstva, denimo sredstva za plače bi preusmerili za nakup materiala in obnovo infrastrukture.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X