728×90 – glava
728×90 – glava
Z ovčjo volno bližje naravi

Z ovčjo volno bližje naravi

V podjetju Soven v Selnici ob Dravi ta konec tedna pripravljajo dneva odprtih vrat, z željo da ljudje spoznajo kako pomembno je, da se celostno prilagodimo življenju z naravo. 

V petek 20. in v soboto 21. marca med 9. in 15. uro bodo vodeni ogledi postopkov predelave volne, predstavitve vgradnje bio volnene izolacije za hiše, predstavitev in delavnice polstenja z naravno ovčjo volno.

Dan odprtih vrat z brezplačnimi ogledi in predstavitvami

Vsako polno uro bodo potekali vodeni ogledi postopkov predelave volne, predstavitve vgradnje bio volnene izolacije za naravne hiše, predstavitve uporabe volnenih filcev za visoke grede, zastirke v vrtu in vložkov za okenska korita. Za vse, ki imajo tudi ročne spretnosti, pa bodo pripravili začetne delavnice polstenja ali filcanja z naravno slovensko volno. Vsi ogledi in predstavitve so brezplačni.

Naravna ovčja volna za zdravje

Zdravo življenje z naravo ni le uživanje naravno pridelane hrane, pač pa tudi spanje v posteljnini iz naravnih materialov, da oblečemo jopico pleteno iz slovenske volne, da gradimo svoje domove z naravnimi materiali, na vrtu in v kmetijstvu pa uporabljamo naravne pripomočke. Naravna ovčja volna pa je material, ki ga lahko uporabimo v vsem naštetem.

Foto: splet

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X