728×90 – glava
728×90 – glava
Karolina in Jože Korošec po 65 letih skupnega življenja navdih za zakonske pare

Karolina in Jože Korošec po 65 letih skupnega življenja navdih za zakonske pare

Zakonca Korošec – Karolina in Jože – sta imela letos 13. februarja 65. obletnico poroke. To pomeni, da sta praznovala železno poroko. Da je njun zakon trden kot železo, smo se prepričali tudi mi, bili smo namreč na obisku pri njima v Jurovskem dolu, kjer smo tudi posneli oddajo O tretjem življenjskem obdobju. 

Na snemanju oddaje je bilo prav prijetno, njuna povezanost in ljubezen ter predanost so navdihujoče. Povedala sta, da je to tisto, kar ju skupaj drži že dolgih 65 let in da je za uspešen zakon najpomembnejše spoštovanje ter odpuščanje.

Na snemanju smo tudi spoznali njuno hčerko Dragico, ki nam je postregla z domačimi dobrotami. Vsi trije so se strinjali, da ga ni čez domači kruh, „kiblflajš“ in v krušni peči pečeno gibanico. Dragica je povedala, da so že vso življenje navajeni jesti doma pridelano in pripravljeno hrano, mama Karolina je za to skrbela od njihovih malih nog, zdaj pa je tradicijo domače kuhinje prevzela prav hčerka Dragica.

Kljub letom Jože še ustvarja

Po prijetnem pogovoru, sta nam zakonca razkazala še umetnine, ki prihajajo izpod spretnih Jožetovih rok. Jože je sicer po poklicu zidar, delal je večinoma v Avstriji, kjer je služboval tudi na spomeniško zaščitenih stavbah in cerkvah. Tam se je veliko naučil o restavratorstvu in ko se je upokojil, je te svoje spretnosti in znanje razvijal še naprej.

Oddaja na valovih našega radia danes ob 18.00 uri 

Tako se je v pokoju posvetil tudi obnovi obpotnih križev, po želji pa izdela tudi kipe Marije in Križanega. S tem svojim delom je ohranil že veliko nabožnih znamenj, ki krasijo Slovenske gorice. Kljub letom se še vedno poda v svoj »umetniški atelje«, kjer nastajajo njegove kiparske mojstrovine in z restavracijo dobijo kipi novo podobo. Njegovo delo si lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji, če ste Oddajo o tretjem življenjskem obdobju, v kateri sta bila gosta zakonca Korošec, zamudili, pa jih lahko ponovno prisluhnete v danes ob 18. uri.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X