728×90 – glava
728×90 – glava
Bodo v Lovrencu na Pohorju prišli do soglasja in vendarle potrdili proračun?

Bodo v Lovrencu na Pohorju prišli do soglasja in vendarle potrdili proračun?

Zaradi nesoglasij med občinskimi svetniki in županom občine Lovrenc na Pohorju, Joškom Manfredo proračuna v tej občini še niso sprejeli. Ta četrtek se bodo sestali na 5. redni seji, kjer bo osrednja točka vnovično drugo branje proračuna za tekoče leto. 

Kot je nedavno za naš radio dejal Manfreda, že po kar štirih sejah novoizvoljenega občinskega sveta z obžalovanjem ugotavlja, da ta ne izpolnjuje njegovih pričakovanj o delovanju v skupno dobro. Jabolko spora, med drugim, vidi tudi v porazu svojega protikandidata, katerega so podpirali sedanji občinski svetniki, kar izrazi z besedami: “Vidi se, da kar ne morejo preboleti poraza svojega županskega kandidata.”

Na te očitke so se s pismom javnosti odzvali tudi svetniki, kjer so v glavnem očitke zavrnili.

Začasno financiranje občine se lahko podaljša do junija 

Če svetniki tudi tokrat proračuna ne bodo potrdili, bo v veljavo stopil sklep, ki bo začasno financiranje občine podaljšal do konca junija letos. S tem, ko se novega proračuna ne sprejme, pa ni mogoče začeti z novimi nalogami, ki so, po besedah župana, nujno potrebne za razvoj občine. Poleg tega bodo svetniki na prihodnji seji odločali še o eni pomembni zadevi – o sklepu o oprostitvi najemnine Zavodu za patronažno in dolgotrajno oskrbo na domu – Danica Hriberšek. Sejo bodo zaključili z informacijami župana Joška Manfrede.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X