728×90 – glava
728×90 – glava
Župane obdravskih občin skrbi prihodnost Dravskih elektrarn Maribor

Župane obdravskih občin skrbi prihodnost Dravskih elektrarn Maribor

Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec in nekateri drugi župani obdravskih občin, ki so se že lani s pismom zavzeli za ponovno selitev sedeža Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) v Maribor, so se znova sestali na temo dogajanj znotraj omenjenega holdinga. 

Skrbi jih namreč prihodnost Dravskih elektrarn Maribor (DEM) in postopki, ki trenutno potekajo v tej družbi. Gre za postopek izredne notranje revizije, ki bi lahko bila uvedena zaradi načrtovane zamenjave vodstva družbe, je povedal predsednik sveta delavcev Dravskih elektrarn Maribor Vladimir Šega. Kot dodaja slednji, vse kaže, da holding načrtuje najem večjega kredita, garancijo za katerega pa bi morale zagotoviti Dravske elektrarne, kar bi jih lahko finančno uničilo.

Župani se ne strinjajo z razrešitvijo vodstva DEM

Kot so sporočili iz MO Maribor, so župani soglasno izrazili nestrinjanje z interesom HSE za razrešitev vodstva DEM, brez predhodnega posveta z župani regije. Ob tem odločno protestirajo proti izčrpavanju regionalnega vira in usmerjanju izven regije. Omenjena občina bo v ta namen tudi preučila evropsko zakonodajo, na podlagi katere bi se morali dobički iz elektrarn usmeriti v regijo, kjer elektriko proizvajajo. Župani so ob tem izrazili tudi zahtevo, da se nemudoma vzpostavi nadzorni svet DEM, katerega član mora biti tudi predstavnik lokalne skupnosti.

Zahtevamo, da Holding ustavi vse morebitne postopke glede razrešitve vodstva in prekine z netransparentnim upravljanjem z DEM,” je na sestanku izpostavil župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X