728×90 – glava
728×90 – glava
V Mariboru bodo reorganizirali mestno upravo

V Mariboru bodo reorganizirali mestno upravo

Mestni svetniki v Mariboru so na seji v prvem branju podprli načrtovano reorganizacijo mestne uprave, ki predvideva zmanjšanje števila občinskih uradov. 

Obeta se manjšanje števila občinskih uradov, nekatere dosedanje urade pa so umestili znotraj njih in jih preimenovali v sektorje.

Ustanovitev občinskega pravobranilstva 

Prav tako predvidevajo ustanovitev občinskega pravobranilstva, ki bi ga v Mariboru dobili prvi med slovenskimi občinami. Z njim želijo centralizirati odvetniške in pravne storitve mestne uprave, javnih zavodov in javnih podjetij. Spremembe med drugim predvidevajo še ustanovitev sveta mestnih četrti in krajevnih skupnosti ter združitev uradov za šport, kulturo, mladino, izobraževanje, socialne zadeve, zdravstvo in raziskovanje v nov urad za negospodarske dejavnosti.

 

Odpuščanja ne bo

Direktor mestne uprave Bojan Babič pa je zagotovil, da zaradi sprememb ne bodo odpuščali. Direktor Inštituta za lokalno samoupravo Boštjan Brezovnik je še pojasnil, da iščejo takšne rešitve, ki bi omogočile določne prihranke. Te naj bi dosegli z naravnim odlivom, omenil pa je možnost skrajšanja delovnega časa iz 40- na 36-urni delavnik. Brezovnik je ob tem še izpostavil, da so ukrepi v prvi vrsti namenjeni večji učinkovitosti mestne uprave.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X