728×90 – glava
V Občini Lovrenc na Pohorju zgladili nesoglasja in vendarle sprejeli proračun

V Občini Lovrenc na Pohorju zgladili nesoglasja in vendarle sprejeli proračun

Župan omenjene občine Joško Manfreda sporoča, da so proračun v občini le sprejeli in na ta način nesoglasja z mestnim svetom tudi zgladili. 

Potem ko je v naši oddaji na začetku marca Manfreda dejal, da že po kar štirih sejah novoizvoljenega občinskega sveta z obžalovanjem ugotavlja, da le-ti ne izpolnjujejo njegovih pričakovanj o delovanju v skupno dobro, so se s pismom občanom odzvali tudi svetniki. Ti so kategorično zavrnili županovo trditev.

Vendar pa so se nesoglasja neposled le zgladila. Proračun je tako sprejet, župan je z rezultatom seje zadovoljen in kot še doda, je prav tako, da se zadeve uredijo v korist občanov in ne v korist politike same.

Neposredna škoda zaradi nesprejetega proračuna ni nastala

Zaradi začasnega financiranja občine do konca marca so imeli nekaj neplačanih računov, ki pa so jih že poravnali, tako da neposredna škoda zaradi nesprejetega proračuna ni nastala. V nadaljevanju seje so svetniki odločali še o eni pomembni zadevi – o sklepu o oprostitvi najemnine najemniku, Zavodu za patronažno in dolgotrajno oskrbo na domu – Danica Hriberšek. Tudi ta sklep je občinski svet potrdil, še pojasnjuje župan.

Občinski svet odobril pomoč nadarjenemu devetošolcu

Dodali pa so še eno točko na dnevnem redu, po kateri so devetošolcu Leonu Črešnarju, harmonikarju, ki Občino na vseh prireditvah promovira, odobrili pomoč v višini 1200 evrov. Mladi nadebudnež namreč nadaljuje pot na glasbeni šoli, za to pa potrebuje diatonično harmoniko, ki stane približno 16 tisoč evrov. Njegova mati zato zbira denar, občinski svet pa se je odločil pomagati. “Prepričan sem, da vlagamo v pravo stvar,” še doda Manfreda, ki je nanj tudi ponosen.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X