728×90 – glava
728×90 – glava
Bodo otroci jeseni že obiskovali novi vrtec v Benediktu?

Bodo otroci jeseni že obiskovali novi vrtec v Benediktu?

Končna izgradnja in predaja vrtca svoji namembnosti letos še ni zagotovljena. Tega so sicer pričeli graditi že septembra leta 2013. 

V teh dneh še potekajo vpisi otrok v vrtec, vendar pa starši v benediški občini še ne vedo ali bodo njihovi otroci jeseni obiskovali stari ali že novi vrtec. 

Ker je rok za izgradnjo novega vrtca že potekel, so vlogo za njegovo podaljšanje vložili in je bila ta tudi odobrena. Kdaj je predviden novi rok, pa nam župan Milan Gumzar ni zaupal. Večino investicijskih sredstev letos, 307 tisoč evrov, je v Benediktu sicer rezerviranih za dokončanje vrtca, preostanek pa bodo porabili za ureditev cestne infrastrukture.

 Predvidena izgradnja, a brez opreme

Z gradnjo vrtca bodo, kot je za Štajerski tednik dejal župan Gumzar, letos nadaljevali, ni pa nujno, da ga bodo v celoti končali. Namreč v primeru, da ne bodo prodali več nepremičnega premoženja občine ali pridobili komunalnega prispevka iz naslova term, bodo vrtec sicer dokončali, vendar vanj še ne bodo postavili opreme.

Navedene informacije smo pri županu tudi preverjali in hkrati želeli izvedeti višino investicijskega vložka v vrtec doslej, vendar pa Gumzar ne enega ne drugega ni želel komentirati. 

Sicer pa so prihodki občine, po drugem branju proračuna, ocenjeni na nekaj več kot 3 milijone 448 tisoč evrov, odhodki pa naj bi znašali 2 milijona 962 tisoč evrov. Za investicije namenjajo 692 tisoč evrov, za odplačilo kreditov pa v letošnjem letu 486 tisoč evrov.

Foto. OŠ Benedikt

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X