Tudi med slovenjegoriške športne zveze dodatnih 100 tisoč evrov

Tudi med slovenjegoriške športne zveze dodatnih 100 tisoč evrov

Bogdan Gabrovec je kot vodja olimpijskega komiteja, ki predstavlja združenje slovenskih športnih zvez, sodeloval na nedavni prireditvi Športnik leta v Cerkvenjaku. Tam je najavil dodatna sredstva za delovanje občinskih lokalnih športnih zvez.

Gabrovec je mnenja, da je čas, da Slovenijo decentraliziramo in vrnemo denar tja, kjer šport nastaja, torej v lokalna okolja. 

Vključene bodo tudi zveze v Slovenskih goricah

Začeli smo vračat šport športnikom in šport tja, kjer nastaja. Prešli smo od besed k dejanjem. To pomeni, da bomo že v letošnjem letu med občinske lokalne zveze, med katere spadajo tudi vaše zveze v Slovenskih goricah, razdelili dodatnih 100 tisoč evrov, ki smo jih na nek način z dobrim vodenjem Olimpijskega komiteja v preteklosti ustvarili in bodo razdeljena v lokalna okolja. Vedno je denar seveda tisti, ki pripomore k rezultatom in k razvoju športa.”

Poskrbeli bomo še za to, da bo območje Slovenskih goric  v naslednjem letu deležno čezmejnega sodelovanja v kontekstu evropskega projekta, kjer se bo pridobil poseben denar za strokovne kadre. 

Pomoč tudi športnikom iz manj premožnih okolij 

5. maja še bodo ob ustanovitvi športne fundacije za pomoč športnikom iz manj premožnih okolij ponovili dejanje in prav tako perspektivnim športnikom na lokalnem nivoju namenili tista sredstva, ki bodo zbrana na tej prireditvi in v skladu fundacije. 

Foto: splet

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X