728×90 – glava
728×90 – glava
V UKC Maribor kardiološki oddelek spet deluje normalno

V UKC Maribor kardiološki oddelek spet deluje normalno

Rentgenski aparat za opravljanje invazivne srčne diagnostike in akutnih interventnih posegov na oddelku za kardiologijo in angiologijo znova deluje.

Kot so sporočili iz mariborske bolnišnice, so zato znova vzpostavili 24-urni invazivni kardiološki laboratorij. Edini in že 14 let stari angiograf na kardiološkem oddelku se je ta teden namreč znova pokvaril, zato so morali urgentne bolnike z infarktom iz Maribora voziti v Celje in Ljubljano.

Zdravniki opozarjajo na nujnost nabave novega aparata

Potem ko so zdravniki lani poleti zagrozili celo s stavko in opozorili na potrebe, so v teku že nekaj časa postopki za nabavo novega aparata. Izveden je bil razpis, a se zaradi dveh previsokih ponudb niso odločili za nobenega od ponudnikov.

Ta teden je bil razpis ponovljen. V UKC Maribor sicer letno opravijo okoli 1500 koronografij, trenutno na posege čaka že več kot 800 bolnikov, čakalna doba je že okoli dve leti. Takšno stanje tudi po mnenju stroke ni normalno, zato so z upravo že lani opravili veliko pogovorov na to temo.

Postopki so v teku, razmere so se pričele urejati

Kot pravi predstojnik oddelka za kardiologijo in angiologijo Franjo Naji, so se razmere vendarle začele urejati. Okrepili so se kadrovsko, obljubljeno je, da dobijo še dva zdravnika, kateterski laboratorij bodo razširili na dve novi interventni dvorani z dvema novima aparatoma. Postopki so v teku, vendar je po njegovem potrebno upoštevati razpisne postopke in zakone, zato stvari ni mogoče reševati na hitro.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X