728×90 – glava
728×90 – glava
Koliko dela prostih dni imamo Slovenci letos in koliko naši sosedje?

Koliko dela prostih dni imamo Slovenci letos in koliko naši sosedje?

Velikonočni ponedeljek je  krščanski praznik in hkrati dela prost dan. Preverili smo koliko dni v letu 2015 bomo še imeli prostih in kakšna je slika pri naših sosedih v Avstriji in na Hrvaškem. 

V letošnjem letu Slovenci beležimo 19 praznikov, od tega jih je 14 dela prostih dni, vendar pa osem slednjih pade na vikend, torej soboto ali nedeljo, ko smo načeloma tako ali drugače prosti službenih obveznosti. 

Tako bomo Slovenci v tem letu šest dni prosti službenih obveznosti, in sicer že minuli 1. januar – Novo leto, danes – velikonočni ponedeljek, 27. april – dan upora proti okupatorju, 1. maj – praznik dela, 25. junij – dan državnosti in 25. december – božič. 

V Avstriji 18 praznikov, od tega 10 dela prostih dni

V Avstriji obeležujejo 18 praznikov. Od tega jih je kar 15 dela prostih dni,  10  je takšnih, ki padejo na delovni dan in so zato tudi prosti dela. 

Na Hrvaškem vsi prazniki dela prosti

Je pa slika nekoliko drugačna na Hrvaškem, kjer imajo v letošnjem koledarju vpisanih 13 praznikov, od tega pa so kar vsi dela prosti dnevi. Devet je takšnih, ki letos padejo na delovnik in so zato tudi prosti službenih obveznosti. 

Vidnejših razlik med Slovenijo ali Madžarsko in Italijo ni, si pa jih lahko ogledate tukaj.  

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X