728×90 – glava
728×90 – glava
Literarni natečaj: “Ali v deveti deželi še  raste škrlatni cvet?”

Literarni natečaj: “Ali v deveti deželi še raste škrlatni cvet?”

V Sveti Trojici tudi letos vseslovenski literarni natečaj za najboljšo sodobno pravljico. 

Natečaj – tako kot pretekla leta – tudi letos organizira Kulturno-gledališko društvo Reciklaža. Naslovili so ga Ali v deveti deželi še raste škrlatni cvet?, vsebinska podlaga natečaja je tako pravljica Škrlatni cvet ruskega pisatelja Sergeja T. Aksakova, ki je zelo podobna priljubljeni pravljici Lepotica in zver.

Kako lahko sodelujete?

Tisti, ki želijo sodelovati na literarnem natečaju, morajo najprej prebrati omenjeno pravljico in jo potem bodisi v prozni ali v verzni obliki postaviti v sedanjost. Prozna besedila lahko obsegajo največ 10.000, verzna pa največ 4.000 znakov s presledki. Vsi prispevki morajo biti natipkani na računalnik. Pravljico, dodatna navodila in ostale informacije o natečaju najdete na spletni strani društva Reciklaža www.kgd-reciklaza.org.

Kam pošljete svoje besedilo?

Besedilo mora biti poslano v štirih izvodih v A4 kuverti, v katero sodelujoči vstavijo manjšo kuverto s podatki: ime in priimek, starost, naslov, elektronska pošta in telefonska številka. Prispevek je lahko objavljen tudi pod psevdonimom, v tem primeru ga je potrebno dopisati k prej omenjenim podatkom. Besedila bodo sprejemali do 22. junija na naslovu: 

Kulturno-gledališko društvo Reciklaža
Nad jezerom 3
2235 Sveta Trojica

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X