Nova zdravstvena postaja v Račah

Nova zdravstvena postaja v Račah

V središču Rač so na lokaciji starega vrtca zgradili novo zdravstveno postajo. Projekt je vreden milijon evrov, v celoti ga financira občina sama. 

Izvajalci morajo le še vgraditi in postaviti notranjo opremo, nastaviti sisteme ogrevanja, hlajenja in prezračevanja, čaka jih še zaključek zunanje ureditve ter tehnični pregled objekta (predvidoma v zadnjem tednu meseca aprila).

Zaključek projekta je predviden meseca junija. Gre torej za zaključna dela investicije, ki je zajemala pripravo zemljišča in izgradnjo nove Zdravstvene postaje Rače z vsemi gradbenimi in obrtniškimi deli.

Sredstva v celoti zagotovila občina sama

Skupna vrednost izvedenih in še predvidenih del, vključno z ureditvijo okolja, bo okoli milijon evrov. Gradnjo novega objekta bo v celoti financirala občina sama, brez kredita in le z malenkostnim deležem sofinancerskih sredstev. Ob tem iz Občine Rače – Fram sporočajo, da so ves čas izvajanja investicije aktivno sodelovali s predstavniki Zdravstvenega doma doktorja Adolfa Drolca Maribor, kamor organizacijsko tudi spada Zdravstvena postaja Rače.

Nova ambulanta splošne medicine v Račah bo v začetku v funkciji dvakrat tedensko, ob zagotovitvi zadostnega števila vpisanih pacientov pa bo, predvidoma septembra letos, začela delovati vse dni v tednu. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X