728×90 – glava
728×90 – glava
Poostren nadzor hitrosti tudi na območju Lenarta

Poostren nadzor hitrosti tudi na območju Lenarta

Po vsej Sloveniji bodo med 13. in 26. aprilom potekale aktivnosti za zmanjšanje hitrosti na cesti. Prav hitrosti pripisujejo najhujše posledice v prometnih nesrečah. Tej akciji se pridružujejo tudi lenarški policisti. 

Znova se je namreč potrdilo dejstvo, da vozimo tako kot živimo. Vzporedno z naraščanjem življenjskega in delovnega tempa narašča tudi naše vsakodnevno hitenje, ki se pogosto odraža tudi na cesti. 

Maratonski lov za prehitrimi vozniki

V času akcije bodo policisti Policijske postaje Lenart z vsemi razpoložljivimi tehničnimi pripomočki poostreno nadzirali hitrost na vseh cestah. V ponedeljek, 13. aprila, v popoldanskem in v petek, 17. aprila, v dopoldanskem času bodo izvedli poostren nadzor ugotavljanja prekoračitve hitrosti. V četrtek, 16. aprila, pa se bodo pridružili večini evropskih držav pri maratonskem lovu za prehitrimi vozniki

S preventivnimi in represivnimi aktivnostmi želi policija opozoriti voznike na strpno in varno vožnjo ter jih zavezati k upoštevanju prometnih pravil ter načelu zaščite najbolj izpostavljene kategorije udeležencev cestnega prometa (pešcev, kolesarjev, motoristov, mladih voznikov in otrok).

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X