728×90 – glava
Kaj bo s čistilnimi napravami v Lenartu?

Kaj bo s čistilnimi napravami v Lenartu?

Znano je, da na območju občine Lenart od štirih čistilnih naprav deluje samo ena – dve delujeta pomanjkljivo, centralna čistilna naprava pa sploh ne deluje. 

Naprava, ki sploh ne deluje, tudi nikoli ni dobila uporabnega dovoljenja. V zvezi z njo je Občina Lenart lani tudi dobila tožbo proti izvajalcu, Cestnemu podjetju Maribor v višini milijon 200 tisoč evrov. Ker je omenjeni izvajalec v stečaju, najbrž občina tolikšnega zneska ne bo mogla izterjati.

Občina gradbeno dovoljenje ima, sofinancerskih sredstev pa ne 

Občina sicer gradbeno dovoljenje za čistilno napravo ima, ni pa do zdaj za ta projekt uspela pridobiti nobenih sofinancerskih sredstev. Razmišljali so tudi o tem, da bi šli v javno-zasebno partnerstvo, v tem primeru bi koncesionar sam zgradil čistilno napravo, ki bi jo nato še 15 let odplačevali. Župan Janez Kramberger pa je za našo radijsko postajo povedal, da bodo z javno-zasebnim partnerstvom še malo počakali in dodaja, da računajo, da bodo ta projekt dobili sofinanciran.

Pravzaprav nismo edini, tudi druge občine imajo podobne probleme v okviru območnega razvojnega partnerstva, kjer smo združene občine naše Upravne enote ter občina Duplek, Pesnica, Šentilj. Vsi si želimo, da bi se tudi lotili kakšnega skupnega infrastrukturnega projekta ali takšnega, kjer bi lahko vsaka omenjena občina tudi ta evropska sredstva namenila za izgradnjo infrastrukture. Nekateri seveda bolj za ceste, drugi za kanalizacijo, vodovod pa imamo v teh občinah že urejen,” še pristavi župan. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X