728×90 – glava
728×90 – glava
Občani s peticijo nad zaprtjem ambulante na Sveti Ani

Občani s peticijo nad zaprtjem ambulante na Sveti Ani

Po tem, ko je svet zavoda Zdravstvenega doma Lenart sklenil, da zaradi pomanjkanja zdravniškega kadra s prvim aprilom zapre ambulanto splošne medicine na Sveti Ani, so občani pričeli razmišljati o peticiji. 

Razlog zaprtja je v pomanjkanju kadra, saj je dosedanja zdravnica, ki je delo opravljala v anovski ambulanti zaradi odhoda enega izmed zdravnikov prevzela bolnike v ambulanti v Lenartu. Poleg tega je imela ambulanta na Sveti Ani opredeljenih le 165 občank in občanov.

Ambulanta je delovala kar 37 let 

 

Ambulanta, ki so jo sprva uredili v prostorih nekdanje šole, kjer je sedaj občinska zgradba, delovala kar 37 let. Nato je Občina Sveta Ana zgradila nov večnamenski objekt nad pošto in trgovino ter v teh prostorih uredila novo ambulanto, v istem objektu pa so uredili tudi zobozdravstveno ambulanto. Tudi slednja sameva, saj je zobozdravnica kmalu po odprtju ambulante odšla v porodniško, iz zdravstvenega doma pa je nihče ni nadomestil.

 

Podpise naj bi že zbrali in pritožno naslovili na ministrstvo

V občinski upravi so sicer pojasnili, da so občani zaradi zaprtja ambulante zelo nezadovoljni in celo razmišljajo o peticiji. Zbrali naj bi že podpise in naslovili pritožbo na pristojno ministrstvo. Sama Občina pa ima zvezane roke, saj zaradi tega, ker ni ustanoviteljica zdravstvenega doma, tudi nima vpliva na njegovo poslovanje. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X