728×90 – glava
728×90 – glava
Kako bodo v domu upokojencev na Ptuju porabili 11 milijonov evrov dobička?

Kako bodo v domu upokojencev na Ptuju porabili 11 milijonov evrov dobička?

Kot je znano, je pristojna ministrica Anja Kopač Mrak konec lanskega leta odstavila tedanjo direktorico doma Kristino Dokl, ki je med drugim ustvarila tudi za 11 milijonov evrov dobička, ki ni bil privarčevan legitimno. 

Težava je v tem, da omenjeni denar ni bil privarčevan le z racionalnim načinom vodenja, temveč tudi na račun uporabnikov in uporabnic, ki so bili za marsikaj prikrajšani.

Dobiček za gradnjo varovanih stanovanj ali v državni proračun? 

Svet zavoda ptujskega doma upokojencev sedaj išče novo vodstvo, prej omenjeni dobiček iz preteklih let pa bi na Ptuju porabili za gradnjo varovanih stanovanj. “Stališče doma je, da denar ostane v lokalni skupnosti in se porabi za oskrbovana stanovanja, za katera velja tako interes kot potreba,” je poudarila vršilka dolžnosti direktorice Jožica Šemnički, ki pa se strinja, da naj del denarja počaka na konec revizije, ko bi lahko izplačali del upravičenih terjatev. 

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak pa ni izključila možnosti, da bi del denarja končal v državnem proračunu, saj gre za ustanovo v državni lasti. 

Za direktorico doma upokojencev predlagali Jožico Šemnički

Svet zavoda Doma upokojencev Ptuj je na ponedeljkovi seji za novo direktorico predlagal dosedanjo vršilko dolžnosti Jožico Šemnički, ki je vodenje doma prevzela po lanski razrešitvi omenjene dolgoletne direktorice. O njenem imenovanju se morata izreči še ptujski mestni svet in ministrstvo za delo. Franc Kodela, predsednik sveta največjega tovrstnega zavoda v Sloveniji, je povedal, da so prejeli 12 kandidatur, med katerimi jih je pogoje v celoti izpolnjevala le polovica. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X