728×90 – glava
728×90 – glava
Gumzar: “Potencialni kupci za terme Benedikt obstajajo”

Gumzar: “Potencialni kupci za terme Benedikt obstajajo”

Občina Benedikt v zadnjih letih ne uspeva s prodajo nepremičnin, prav tako še vedno čaka na investitorja za projekt benediških term. Te gredo na javno dražbo že tretjič, tokrat naj bi imele potencialne kupce. 

Župan občine Benedikt Milan Gumzar je pojasnil, da bi v primeru uspešne prodaje nepremičnin proračunsko luknjo zapolnili s 700 tisoč evri, precej denarja pa si obetajo tudi od komunalnega prispevka iz naslova term.

Na drugi javni dražbi omenjenih term, ki je bila v prvi polovici februarja, ni bilo nobenega potencialnega ponudnika. Kot je za nas dejal Gumzar, je bilo za pričakovati, da na to dražbo, prav tako kot na prvo, ne bo prišel noben resen vlagatelj, saj po njegovem mnenju, vsi čakajo, da se bo zgodila tretja dražba in s tem nižja cena kupnine. 

Na prvi dražbi, ki je potekala lani poleti in na kateri prav tako ni bilo ponudnika, so terme namreč ponujali za 1,8 milijona evrov, plus davek na dodano vrednost. Izklicna cena na drugi dražbi je bila že za petino manjša, a kljub temu ni pristopil noben ponudnik. Po informacijah, namreč kupci običajno čakajo na naslednje dražbe ali na zbiranje ponudb, ko je kupnina že bistveno manjša. 

Z resnimi kupci dialog vodi župan 

Kot je za naš radio povedala Milena Sisinger, stečajna upraviteljica CM Celje, je bil sodišču že posredovan predlog za prodajo na tretji javni dražbi. “Predlagana izklicna cena je 983.606,56 evrov, plus davek na dodano vrednost. Cena in način prodaje sta usklajena z ločitvenim upnikom, Probanko. Po pravnomočnem sklepu bo tretja javna dražba razpisana predvidoma konec maja ali junija 2015,” pojasnjuje Sisingerjeva.

Gumzar pa je ob tem zatrdil, da potencialni kupci tokrat za terme obstajajo, z njimi namreč župan zadnji mesec intenzivno vodi dialog. “Zbirali smo tudi kup dodatnih informacij, vendar zagotoviti, da so to resni kupci, pa seveda ne morem. Po vseh razgovorih pa lahko povem, da so 70 odstotkov zanesljivi,” še dodaja. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X