728×90 – glava
728×90 – glava
Na Jurjevo številni koncerti, športni in kulturni dogodki

Na Jurjevo številni koncerti, športni in kulturni dogodki

Jurjevo, pomladni praznik, ki se obeležuje 23. oziroma 24. aprila, praznujejo tudi v krajih na našem slišnem območju. Ta konec tedna se bodo v Sv. Juriju ob Ščavnici, v Juriju ob Pesnici ter v Sv. Juriju v Slovenskih goricah tako zvrstile različne prireditve. 

V Sv. Juriju ob Ščavnici za vsakega nekaj

V Sv. Juriju ob Ščavnici se bodo ta vikend odvili številni koncerti, včeraj so na tradicionalnem 19. RockFest-u že nastopili hrvaški band Gold Snap in slovenske zasedbe Koala Voice, Jegulja, Odpisani in Evil Peanut ter domači rock band Dežurni krivci. 

Že danes pa se bo odvil še en niz dogodkov, nastopili bodo Mejaši in D’Kwaschen Retashy, v Klubu Jama pa bodo postregli s hitrimi ritmi techno bitov. Jutri se obeta še nastop Jelene Rozge in Mladih Gamsov, v petek pa bodo zaključili z Modrijani in Ivanom Zakom. 

V Sv. Juriju v Slovenskih goricah praznujejo že od 10. aprila  

V Sv. Juriju v Slovenskih goricah Jurjevo praznujejo že od 10. aprila, zaključujejo pa ga 16. maja. V tem času so se že zvrstili številni dogodki, včeraj so se poklonili 9. občinskemu prazniku, jutri pa se bo odvila še Jurjeva nedelja z blagoslovom konjev in sejmom v Jurovskem Dolu. Med drugim, to sredo načrtujejo tudi postavitev majskega drevesa, sicer pa se do 16. maja obetajo še mnogi športni in kulturni dogodki. 

V Sv. Juriju ob Pesnici blagoslov motoristov, oldtajmerjev in konjev

V Juriju ob Pesnici v občini Kungota bo tokrat potekalo že 24. jurjevanje, ki ga prireja Društvo za kulturo, šport in turizem Jurij. Praznovanje so včeraj otvorili z razstavo ročnih del, danes ob 17. uri načrtujejo srečanje in blagoslov motoristov, katero bodo zaključili s koncertom okteta Prekmurci in ansamblom Pajdaši. Jutri, na Jurjevo nedeljo, pa se obeta še 15. srečanje frajtonarjev in blagoslov traktorjev, oldtajmerjev in konjev ter pokušino jurskih vin. 

Foto: Facebook arhiv skupine Dežurni krivci 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X