728×90 – glava
728×90 – glava
V Cerkvenjaku modernizacija cestnih odsekov

V Cerkvenjaku modernizacija cestnih odsekov

Proračun Občine Cerkvenjak v letošnjem letu znaša nekaj manj kot 2 milijona evrov, precej manj denarja je tudi za investicije.

Med temi velja omeniti nekaj modernizacij cestnih odsekov, saj je prav na tem področju stanje dokaj slabo. V občini je okoli 80 kilometrov občinskih cest in javnih poti, od katerih je slaba četrtina še vedno v makadamskem stanju, ob tem pa so obnove potrebni tudi nekateri že asfaltirani cestni odseki. 

100 metrov cestišča znese 10 tisoč evrov 

V Čagoni bodo tako letos uredili slab kilometer ceste, ostalo pa v prihodnjih letih. Kot je za naš radio povedal tamkajšnji župan Marjan Žmavc, bodo v Čagoni delali odsek v treh fazah, tega cestišča je namreč okrog tri kilometre. “100 metrov cestišča znese okrog 10 tisoč evrov, 3oo tisoč evrov torej nekje potrebujemo za izgradnjo tega, toliko pa nimamo predvidenih v letošnjem proračunu za investicije,” pojasni župan. 

Izgradnja pločnika ob regionalni cesti čez center

Dogovarjamo se tudi za izgradnjo pločnikov ob regionalni cesti, ki gre čez center Cerkvenjaka. Dogovarjamo se z direkcijo, sicer je odnos malo čuden, ampak vseeno smo po svoje trmasti in bomo vztrajali,” doda Žmavc in pove, da bodo z delom pričeli brez njih, čeprav naj bi Dars ta sredstva že namenil direkciji. “Verjamem, da se bo tudi tukaj našla neka rešitev, saj je cesta zelo prometna in potrebuje pločnik,” še pristavi župan. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X