728×90 – glava
728×90 – glava
Prvomajski pohodi v Slovenskih goricah

Prvomajski pohodi v Slovenskih goricah

Kot vsako leto se bodo na območju Slovenskih goric tudi tokrat odvili tradicionalni prvomajski pohodi. Obetajo se v Vurberku, na Zavrhu in v Šentilju ter tudi na Sv. Ani. 

Prvomajski pohod na Zavrh

Tudi letos bo na delavski praznik potekal tradicionalni prvomajski pohod iz Lenarta na Zavrh. Start bo med 9. in 10. uro na Trgu Osvoboditve v Lenartu, pot pa bo sodelujoče vodila mimo jezera Radehova, ob Šetarski gmajni, po Gradenšaku do Zavrha, kjer bo na ploščadi pri stolpu poskrbljeno za ponudbo domačih dobrot, vin lokalnih pridelovalcev in drugih napitkov.

Če bo vreme primerno, bo veselo druženje trajalo do večernih ur. Planinsko društvo Lenart namreč letos praznuje 40 let delovanja. V počastitev te obletnice bodo na športno-rekreacijskem centru Polena pripravili prireditev, ki bo na isti dan ob 12. uri.

Prvomajski pohod v Šentilju

Tudi v občini Šentilj bo organiziran pohod – pripravlja ga Turistično društvo Kelt Šentilj v sodelovanju z Domovinskim društvom generala Maistra Šentilj in Zvezo borcev za vrednote NOB. Ob 9.30 uri se bodo pohodniki pričeli zbirat na starem mejnem prehodu, kjer bodo udeleženci lahko prisluhnili pihalnima orkestroma občine Šentilj in Musikverein Spielfeld. Zatem se bodo odpravili proti Plečnikovem stolpu, kjer bo preostanek dneva namenjen druženju. 

Turistično društvo Vurberk letos že 11. leto zapored organizira prvomajski pohod na Grmado

Zbiranje in prijava pohodnikov bo od 8. ure naprej na gradu Vurberk, start pa ob 9.00 uri. Trasa bo potekala na relaciji Kozjak–Krčevina pri Vurberku, kjer bo 1. kontrolna točka, potem pa naprej proti Grajenščaku oz. Gajzerjevi kapeli, kjer bo 2. kontrola točka, na kateri se bodo pohodniki tudi lahko okrepčali.

Nato se bodo odpravili naprej proti tako imenovanemu dolgemu kamnu – najvišjemu vrhu Mestne občine Ptuj in še naprej proti Grmadi – najvišjemu vrhu Slovenskih goric, kjer bo 3. kontrolna točka. Pot bodo zaokrožili na startni točki – na gradu Vurberk.  

15. tradicionalni pohod po Anini poti

Pohodniki se bodo ob 9. uri pričeli zbirati pred občinsko stavbo v centru Sv. Ane. S predhodno prijavnino si lahko omogočite malico in odličen golaž ob koncu prehojene poti. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X