728×90 – glava
728×90 – glava
“Največ pritožb je na zobozdravniško dejavnost”

“Največ pritožb je na zobozdravniško dejavnost”

Varuh bolnikovih pravic France Prosnik, ki deluje na območju Podravja, pravi, da je največ pritožb s strani pacientov na zobozdravniško dejavnost. 

V Mariboru je občanom mestne občine in občanom statistične regije Podravja tako na voljo varuh bolnikovih pravic France Prosnik, ki je imenovan za to, da obravnava pritožbe bolnikov zoper potek zdravljenja ali zaradi neprimernega oziroma nevljudnega odnosa zaposlenih v javnih zdravstvenih zavodih ali pri koncesionarjih.

Največ pritožb na zobozdravnike in obračunavanje storitev

Varuh bolnikovih pravic pa vsako leto pripravi tudi letno poročilo aktivnosti, iz katerega je razvidno, na katerem področju je problematika v odnosu pacient – zdravnik največja. “Največ pritožb je na zobozdravnike in na obračunavanje storitev. Med 10 in 20 odstotkov vseh storitev v zobozdravstvu je kritih iz zdravstvene zavarovalnice, vse drugo pa hitro pride v privatno sfero,” pove Prosnik.

Na račun pediatrov zelo malo pritožb

Prosnik dodaja, da je na račun pediatrov zelo malo kritike, “težave so se pojavile le okoli teh pogledov na obvezno cepljenje, niti 5 odstotkov pritožb, ki jih dobivam letno, ne gre na račun težav, ki so se pojavile na račun otrok.” Po njegovih besedah imajo pediatri tu poseben status in zdi se, da med njimi ter starši obolelih otrok večinoma obstoja zelo dobro sodelovanje. “Bistveno bolj rizična skupina pa so tukaj starejši in stari ljudje. Tukaj je teh šumov v komunikaciji in nezaupanj bistveno več,” še doda. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X