728×90 – glava
728×90 – glava
Center za ravnanje z odpadki CERO Gajke dobil okoljevarstveno dovoljenje

Center za ravnanje z odpadki CERO Gajke dobil okoljevarstveno dovoljenje

Javne službe Ptuj so po prevzemu upravljanja centra za ravnanje z odpadki CERO Gajke vse svoje napore vlagale v pridobivanje okoljevarstvenega dovoljenja, na katerega so Ptujčani čakali vse od leta 2006. 

Direktor podjetja Javne službe Ptuj Alen Hodnik je ob tem povedal, da ob vsej statistiki Javnih služb Ptuj, kjer indeksi kažejo 65-odstotno povečanje zaposlenih in 104-odstotno povečanje prihodkov družbe, med največje uspehe šteje ravno pridobljeno dovoljenje, saj je bilo v preteklosti nemalo natolcevanja, da do tega ne bo prišlo.

Župan Miran Senčar pravi, da se je zaradi pomembnosti dovoljenja tudi sam aktivno vključil v proces, izkoristil dejstvo, da je novi župan in da ga preteklost ne zanima. Ob tem še dodaja, da je nekajkrat skupaj s sodelavci in direktorjem Javnih služb Ptuj tudi obiskal ARSO in rezultat tega skupnega intenzivnega nastopa je pravnomočno okoljevarstveno dovoljenje.

Zdaj se prične postopek za pridobitev uporabnega dovoljenja

Senčar meni, da so zdaj na Ptuju na področju ravnanja z odpadki odprte vse možnosti, ki jih bodo skrbno preučili in se odločili tako, da bo odločitev najbolj ugodna za občane. Zdaj se lahko tudi začne postopek za pridobitev uporabnega dovoljenja. Na žalost pa se je v času, ko so pridobivali dovoljenje, zaključila evropska perspektiva, ki je omogočala financiranja širitve in nadgradnje samega centra v drugo fazo. Tako bodo po zapolnitvi še prostih kapacitet za novogradnjo primorani najeti kredit ali iskati zasebnega partnerja v projektu preko razpisa.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X