728×90 – glava
728×90 – glava
Kako daleč je sanacija lenarške knjižnice?

Kako daleč je sanacija lenarške knjižnice?

Lani spomladi je občina Lenart z Ministrstvom za kulturo podpisala pogodbo o sofinanciranju investicijsko-vzdrževalnih del za sanacijo vlage v kletnih prostorih Knjižnice Lenart. Zaključek prve faze sanacije predvidevajo konec maja. 

O poteku omenjenih del smo že poročali, z občine pa sporočajo, da so investicijo razdelili na dve fazi. V prvi so načrtovana dela na zunanjosti objekta, s katerimi bi zaščitili objekt pred vdorom zunanjih vod, v drugi fazi pa načrtujejo obnovitvena dela v notranjosti objekta.

Dela prve faze so začeli izvajati lani novembra, zaključek le-teh pa predvidevajo konec tega meseca. V sklopu prve faze so morali predvidena dela v določenih segmentih deloma spremeniti, predvsem kar se tiče odvajanja meteornih vod in fekalne kanalizacije, dodatno so tudi morali podbetonirati del zgradbe, ki v prvotni izvedbi ni bil podkleten. 

Sanacija končana v septembru

Iz občine še sporočajo, da so z zaključnimi obnovitvenimi deli v notranjosti stavbe, ki spadajo v drugo fazo že pričeli. Glavnino izvajanja te faze pa predvidevajo v poletnih mesecih, zaključek del pa konec septembra oziroma v začetku oktobra letos. 

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X