728×90 – glava
728×90 – glava
LAS Ovtar Slovenskih goric vabi na delavnice, sejem in likovni natečaj

LAS Ovtar Slovenskih goric vabi na delavnice, sejem in likovni natečaj

Lokalna akcijska skupina Ovtar Slovenskih goric predstavlja in vabi na aktualne projekte, ki jih bo izvedla v naslednjih dveh mesecih. 

Danes tako prireja dan odprtih vrat na ekološki kmetiji Živko v Spodnji Voličini. Dogodek pripravljajo v sklopu projekta Eko Las in je za udeležence brezplačen.

Gre za tako imenovano učilnico v naravi z vzpostavljenim ekološkim kolekcijskim zelenjavnim vrtom. Vodenje po vrtu bo potekalo med 11. in 13. uro ter popoldne med 15. in 17. uro. Sodelujoči si bodo lahko ogledali ekološko pridelavo vrtnin, z veliko domačimi avtohtonimi ali udomačenimi sortami zelenjave. Seznanili se bodo z ekološko pridelavo zelenjave, z izbiro sort za tovrstno pridelavo, ob tem pa bodo prisluhnili izkušnjam na kmetiji. Ob koncu bodo pripravili še degustacijo domačih dobrot.  

Vabijo tudi na sejem KOS 

Hkrati pa Lokalna akcijska skupina Ovtar vabi ponudnike k sodelovanju na sejmu KOS, ki bo na lenarški Poleni potekal od 29. do 31. maja. Kot sporočajo, se rok za prijave izteče ta petek, 8. maja, za predstavitev dopolnilnih dejavnosti na kmetijah pa bo na voljo pokrit razstavni prostor – cena najema je 50 evrov. Za rokodelce, ki bodo predstavljali domačo obrt kot dopolnilno osebno delo, pa je najem prostora brezplačen. 

Likovna delavnica 

Ob tem pa je LAS objavil še drugi likovni natečaj za otroke in mladostnike v okviru prireditve Agatine skrivnosti 2015 na temo življenje na gradovih Hrastovec, Vurberk in Štralek, v katerih se odvija zgodovinska povest Črni križ pri Hrastovcu pisca Ožbalta Ilauniga. Natečaj bo odrt do 10. junija, ko je tudi zadnji rok za sprejem likovnih del, ki jih je potrebno dostaviti ali poslati na naslov Las Ovtar Slovenskih goric.

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X