728×90 – glava
728×90 – glava
Bodo v Oseku znova obudili motokros progo?

Bodo v Oseku znova obudili motokros progo?

Občinski svet v Sveti Trojici je na zadnji seji med drugim razpravljal tudi o možnosti, da bi zemljišče v Oseku, kjer so nekoč potekale državne pa tudi evropske motokros dirke, oddali v najem. Za najem se zanima društvo AMD Trojica. 

Omenjeno zemljišče je sicer že nekaj časa naprodaj, vendar za nakup ni zanimanja, je pa interes za najem. Društvo AMD Trojica, ki ga pravkar ustanavljajo, je namreč na Občino naslovilo pobudo za najem tega zemljišča. Na tem prostoru želijo obnoviti zdaj zapuščeno progo in jo uporabljati za rekreativno vožnjo.

Nekateri krajani so ponovni obuditvi proge odločno proti

Župan Darko Fras je ob tem dodal, da gre za izjemno občutljivo zadevo, saj so nekateri krajani izrazito nenaklonjeni oživitvi motokrosistične dejavnosti. Kot pravijo, imajo slabe izkušnje iz preteklosti, ko so, po njihovih besedah, motorji povzročali veliko hrupa in prahu. 

Občina bo naročila študijo hrupa in vpliva na okolje

Župan je pojasnil, da bodo pred zborom krajanov napravili študije, ali je na tej lokaciji sploh mogoče pridobiti vsa dovoljenja za to dejavnost. Občina je tako že naročila študijo hrupa in vpliva na okolje, s čimer se je strinjalo tudi Društvo paraplegikov severne Štajerske, ki so lastniki dela zemljišča. Na osnovi rezultatov študije bodo nato vzpostavili komunikacijo s krajani, ki bodo povedali, ali se strinjajo z zakupom in ponovno uporabo proge ali ne.

Foto: Mateja Šlebinger 

Sorodni prispevki

7 komentarjev

 1. suzuki rmz

  ne zastopim ludi, nebi se smel po svoji zemli vozit pa po lesi, pol pa se prog ne pustijo odpret nikjer.. Samo zapirajo jih vsiposodi pol pa se bonijo zakaj se vozimo tak naokrog… :@

  Reply
 2. Vinc47

  Lp
  Na tej lokaciji je NATURA 2000,
  in delat študij je metanje denarja skozi okno.
  Ta parcela nima niti ceste.

  Reply
 3. Honda

  Vinc47, mislim da si eden tistih ki ti proga ne paše. Jaz nevem če poznaš kaj zgodovino te proge? Mislim da je proga bila postavljena pred marsikatero hišo ki tam stoji v “bližini”. Tudi za cesto je rešitev. Naši LENUHI kateri jim ni za delat in so na borzah,socialnih ipd. so fauš vsakemu ki bi nekaj ustvaro, mogoče bi kak kmet za posojo traktora uoz. ureditev proge vsako toliko časa dobil kak evrček zraven, aja to spet ni prav ker je boljše doma ležat pa NAS DAVKOPLAČEVALCE LUPAT. Vsem ki ste proti razvoju pa tudi malega GOSPODARSTVA bi vam pobral čisto vse pa da vas vidim potem živet. Eni si pač ne želijo lupat davkoplačevalcov in si hočejo ustarit svoj dohodek z svojimi žulji!!! Mi ogromno hodimo REKREATIVNO vozit, ampak na žalost moramo denar puščati pri naših sosedih. (tam imajo ljudje malo več v glavi in se zaslužene evčrke ne mečejo po glavi) Prosim začnite malo razmišljat kako rešit brezposelnost in ne gledat samo na FAUŠIJO!!!

  Reply
 4. Honda

  Pa še nekaj bi bilo smiselno narest. Mi plačujemo cca. 15€ za “trening” pri sosedih. Če bi se tukaj naredilo cena pri kateri bi še društvo od vsakega voznika doniral 1€ paracentru, mislim da bi se v enem letu iz tega kar nekaj dalo uredit. Pa bi po domače bil volk sit in koza cela. ali??

  Reply
 5. James Bond

  Upam, da bo ta proga oživela, sicer pa … naj okrog in okrog posadijo še dreves, da se bo slišalo čimmanj in nebo motilo drugih, čimbolj zaraščeno in to je to. Ta proga v občini sv. trojica – osek, je ena najboljših v Evropi tako da se splača potrudit in jo znova obudit oz. še naredit boljšo 😉

  Reply

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X