728×90 – glava
728×90 – glava
Tekmovanje z raft čolni na 7. dnevu reke Mure v Gornji Radgoni

Tekmovanje z raft čolni na 7. dnevu reke Mure v Gornji Radgoni

Jutri se bo na mostu prijateljstva v Gornji Radgoni odvil že 7. Dan reke Mure, na katerem bo potekalo gasilsko tekmovanje v veslanju raft čolnov. 

Organizatorji prireditve PGD Gornja Radgona, gasilci iz sosednjega Bad Radkersburga ter društva Mura Rafting, pričakujejo zelo dobro obiskanost, saj imajo že skoraj 16 predprijav.

Namen dogodka, ki je sedaj postal že tradicionalen, je pokazati, da nas reka Mura več ne ločuje, ampak kot pravi naš slogan ‘Mura nas povezuje,” pove predsednik PGD Gornja Radgona Tomaž Munda

Za sodelovanje bodo ekipe nagrajene

Tekmovanje je zastavljeno tako, da sočasno veslata dve ekipi, ki štartata nad Avstrijsko Radgono (takoj nad termami) in prispeta na cilj, ki bo pod mostom v Radgoni. Pot je dolga približno en kilometer,” o poteku pove Marko Šajnovič, eden od soorganizatorjev. Kot še doda, vsaka ekipa za sodelovanje prejme priznanje, prve tri ekipe pa si bodo prislužile pokale, njihovi člani pa lične medalje. 

Dogodek bodo popestrili še policisti iz PU Murska Sobota, ki nameravajo prikazati nekaj preventivnih ukrepov o prometu in vožnji s čolni. 

Foto: Facebook arhiv PGD Gornja Radgona 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X