728×90 – glava
728×90 – glava
Občina Sveta Ana pridobila gradbeno dovoljenje za centralno čistilno napravo

Občina Sveta Ana pridobila gradbeno dovoljenje za centralno čistilno napravo

Omenjena občina je že v marcu pridobila gradbeno dovoljenje za kanalizacijsko omrežje in čistilno napravo, ki ju bodo gradili v središču Sv. Ane. Sredstva za gradnjo želijo pridobiti iz naslova evropskih razpisov, v kolikor bodo ti razpisani. 

Potem ko so v občini Sveta Ana v preteklih letih uredili kanalizacijsko omrežje v naselju Lokavec, kjer so gospodinjstva že priključena na čistilno napravo, in pa v naselju Ledinek, kjer bodo hišne priključke uredili v letošnjem letu, želijo kanalizacijsko pokriti še središče Svete Ane.

V ta namen je občina za to območje že v mesecu marcu pridobila gradbeno dovoljenje za kanalizacijsko omrežje in čistilno napravo. Vendar pa zaradi pomanjkanja sredstev za gradnjo v občini upajo, da se bodo s projektom lahko prijavili na evropski razpis. 

Jaz nisem prepričan, da takšni razpisi bodo, ker tega ne vemo, vendar pa lahko povem, da smo del naše domače naloge opravili s tem ko smo pridobili gradbeno dovoljenje. Če seveda evropskih sredstev za tovrstne projekte v prihodnje ne bo, ocenjujem, da nam preostane edino to, da se gradnja zavleče v več let, vsekakor pa ta projekt ni vstran vržen denar,” pojasnjuje anovski župan Silvo Slaček. 

Gradnje s koncesionarjem ne predvidevajo 

Kot nadaljuje Slaček, se koncesionar navadno prijavi v nekem gosto naseljenem območju, kjer je veliko priključkov, saj ima ta namen svoj vložek tudi oplemenititi. Seveda pa to posledično prinese tudi nekoliko višje položnice za čiščenje in odvajanje odpadnih voda za občane. “Tukaj pa moramo biti res posebej pozorni, da zneski niso previsoki,” opozarja župan. 

 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X