728×90 – glava
Meddruštveno ocenjevanje vin v Lenartu

Meddruštveno ocenjevanje vin v Lenartu

Kot uvod v peti Kmetijsko obrtniški sejem KOS 2015 na Poleni pri Lenartu je pred dnevi v Centru Slovenskih Goric v Lenartu potekalo že 4. meddruštveno ocenjevanje vin.

Ocenjevanje je ob pomoči sosednjih vinogradniških društev organiziralo Društvo vinogradnikov Lenart. Strokovno komisijo pod vodstvom Andreja Reberniška so sestavljali še Anton Vodovnik, Borut Pulko, Milivoj Trstenjak in Sebastijan Rojs.

Predjančila sauvignon in rumeni muškat

 

Na ocenjevanju so sodelovali člani 8 vinogradniških društev, z kar 89 vzorci vin. V letošnjem letu sta po številu ocenjenih vzorcev poleg zvrsti prednjačili sorti sauvignon in rumeni muškat. V kategorijah suhih, polsuhih in polsladkih vin in vinih posebne kakovosti je komisija izbrala Šampione sejma KOS 2015, ki so jih prejela vina istega proizvajalca, in to je Vinogradništvo Anton Perko s Spodnje Velke za sauvignon, rumeni muškat in laški rizling – suhi jagodni izbor.

Tudi predizbor za županovo vino 

 

V okviru ocenjevanja vin je potekal tudi predizbor za Županovo vino – protokolarno vino Občine Lenart. Sam izbor pa bodo opravili na sejmu Kos, 31. maja, ko bodo tudi podelili diplome pridelovalcem nagrajenih vin in tako imenovane šampione sejma. Ob tem pa bodo opravili še izbor vina sejma Kos za leto 2015.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X