728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Glasbena šola se predstavi (GŠ Lenart)

FOTO: Glasbena šola se predstavi (GŠ Lenart)

Glasbena šola Lenart (Podružnična šola Konservatorija za glasbo in balet Maribor) je minuli torek, 12. maja, pripravila že tradicionalno prireditev, na katero je vabila predvsem bodoče učence in njihove starše.

Obiskovalcem so poskušali podati celostno podobo znanj, ki jih učenci v šoli pridobijo, zato so predstavili tako ali drugače vse instrumente, ki jih poučujejo in, kot so dejali, predstavili tudi njihovo vlogo, tako v resni, klasični, kot tudi v popularni zabavni in narodnozabavni glasbi.

Prijetno vzdušje, ki so ga na odru ustvarili učenci, je potrdilo, da je v glasbeni šoli lahko res prijetno in zabavno, tako namreč z eno svojih vsakoletnih prireditev, katerih število je skozi šolsko leto res veliko, povedo že v naslovu – V glasbeni šoli je zabavno.

Slišali smo lahko bariton, kitaro, oboo, violino, pa seveda klavir, flavto, trobento in klarinet. Brez harmonike nikakor ni šlo, kot novost pa so letos predstavili tudi tolkala, ki jih bodo pričeli poučevati z naslednjim šolskim letom (predstavili so se zvončki, ksilofon in komplet bobnov).

Zapel je zborček glasbene pripravnice, pa skupina deklet, ki obiskujejo glasbeno šolo, da pa je bila prireditev tudi paša za oči so poskrbele učenke baleta.

Za konec so pripravili tudi komorne skupine – pravi ansambel je zaigral uspešnico Erica Claptona Tears in Heaven, obiskovalce pa je zazibal tudi v ritem tanga. Spomnili so tudi, da na šoli deluje pihalni orkester, ki bo nastopil na začetku Len-Arta, tradicionalnih poletnih prireditev v Lenartu.

Da je bilo res zanimivo in prijetno vam bodo prikazale tudi naslednje fotografije:

Foto: Maja Kurbus

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X