728×90 – glava
728×90 – glava
Zdravko Počivalšek: “Maribor ima vso podporo za zagon gospodarstva in nova delovna mesta”

Zdravko Počivalšek: “Maribor ima vso podporo za zagon gospodarstva in nova delovna mesta”

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je včeraj v Mariboru mudil na delovnem obisku. Minister prinaša jasno sporočilo o pomenu razvoja Maribora za razvoj celotne Slovenije. 

Osrednja naloga bo z dodatnimi ukrepi zagotoviti zagon gospodarstva na podlagi novih delovnih mest ter učinkovito podpreti uspešne in perspektivne mlade podjetnike.

Pomembno vlogo pri spodbudah gospodarstvu naj bi prevzel tudi Slovenski podjetniški sklad, ki ima sedež ravno v Mariboru. Počivalšek je v okviru delovnega obiska v Mariboru odprl konferenco PODIM 2015, skupaj z drugimi poslanci je obiskal tudi Poslovno cono Tezno.

10 ukrepov za zagon malega gospodarstva

 

Z direktorjem omenjene cone Gorazdom Bendetom in predsednikom Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor Alešem Pulkom se je minister pogovarjal o 10 ukrepih, ki so jih na ministrstvu pripravili za zagon malega gospodarstva. Ta mora po mnenju ministra predstavljati hrbtenico gospodarstva v regiji. Minister se je seznanil še s stanjem in potenciali razvoja letališča Edvarda Rusjana Maribor, obisk Maribora pa je sklenil s podelitvijo nagrad za najboljše Start-up 2015 ideje in podjetja.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X