728×90 – glava
728×90 – glava
Poslušalci o predvideni novi ureditvi urgentne službe

Poslušalci o predvideni novi ureditvi urgentne službe

V teh dneh ministrica za zdravje po Sloveniji predstavlja predlog nove organizacije nujne medicinske pomoči, ki naj bi v celoti zaživela v začetku leta 2019. Kaj pa o tem menijo naši poslušalci? 

Organizacija sistema je zasnovana tako, da bo neprekinjeno nujno medicinsko pomoč izvajalo 12 urgentnih centrov – 10 na novo izgrajenih urgentnih centrov ter ljubljanska in ptujska urgenca – ter 18 satelitskih urgentnih centrov.

Po novem sistemu se ne bosta več mešali dežurna služba, ki jo aktivirajo ponoči, za konec tedna ter v času praznikov, in nujna medicinska pomoč. To pomeni, da zdravniki v zdravstvenih domovih, ki bodo izvajali dežurno službo v ambulanti, ne bodo več zadolženi za nujne primere, pač pa bodo te obravnavali bodisi v urgentnem centru bodisi reševalci na terenu.

Zdravstveni domovi bodo ponoči zaprti

 

Zdravstveni domovi bodo tako sčasoma zapirali vrata ponoči. Po novi ureditvi je za Podravje predvidena urgentna služba v deloma že dokončanem novem urgentnem centru Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, ob tem pa še en satelitski urgentni center v Slovenski Bistrici. Tukajšnji župani šestih občin so povedali, da bodo z novo ureditvijo Slovenske gorice ostale brez nočnega dežurstva v Zdravstvenem domu Lenart. S tem se bodo, kot so prepričani župani, zamaknili interventni časi. 

Prisluhnite posnetku!

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X