728×90 – glava
728×90 – glava
Močno deževje povzročilo težave tudi na območju Ruš, Selnice in Lovrenca

Močno deževje povzročilo težave tudi na območju Ruš, Selnice in Lovrenca

V zadnjih dneh je močno deževje prizadelo mnoga območja po Sloveniji, med njimi tudi Ruše, Selnico ob Dravi ter Lovrenc na Pohorju.  

Najhuje naj bil bilo v Rušah, na Smolniku, kjer so se sprožili plazovi, v Selnici ob Dravi in v Lovrencu na Pohorju pa je voda poplavila nekaj poslopij.

Na Smolniku se je za stanovanjskim poslopjem sprožil plaz, poveljnik gasilske zveze Ruše Damijan Šteger pa je ob tem povedal, da so storili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi čim prej odpravili posledice in preprečili nadaljnjo plazenje. Kot je Šteger napovedal, bodo s sanacijo tega območja pričeli takoj, ko bo to možno. 

Gasilska društva so v pripravljenosti

Je pa dež povzročil tudi poplave še na območju Selnice ob Dravi in v Lovrencu na Pohorju, kjer so prav tako bila na terenu prostovoljna gasilska društva. V Selnici ob Dravi so črpali vodo iz kurilnice tamkajšnje Osnovne šole, v Lovrencu na Pohorju pa iz treh individualnih objektov. Tudi v prihodnje so vsa prostovoljna gasilska društva v pripravljenosti, v kolikor bi še bilo potrebno intervenirati.

Foto: Facebook arhiv PGD Ruše

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X