728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: Na sejmu KOS tekmovali v kuhanju štajerske kisle  žüpe

FOTO: Na sejmu KOS tekmovali v kuhanju štajerske kisle žüpe

Na 5. Kmetijsko-obrtniškem sejmu KOS na Poleni pri Lenartu so se ekipe ponovno pomerile v kuhanju štajerske kisle žüpe. Zmago in s tem zlato žlico letošnjega sejma si je prislužila ekipa Radia Slovenske gorice in s tem ponovila zmago izpred dveh let.

V kuhanju, ki se je pričelo ob 10. uri, se je pomerilo pet ekip, med njimi še Občina Sveta Ana, Konjeniško društvo Slovenske gorice, Društvo kmečkih žena in deklet Lenart ter ekipa Ekosolar. 

Vseh pet sodelujočih ekip je dobilo enako količino sestavin, potrebnih za žüpo, komisija pa je končni izdelek ocenjevala po okusu ter tudi izgledu kuhalnega prostora oziroma “štanta”. Kot nam je zaupala Nina Lovrenčič, predstavnica organizatorja sejma KOS, so ti “štanti” vsako leto bolj obogateni z dobrotami in na ta način kar vabijo poglede.

Sicer se na sejmu KOS danes ob 15. uri obetajo še strojne demonstracije in prihod konjenice “Štajerski rangerji iz Sv. Jurija”, jutri, ko se bo sejem zaključil, pa se bo odvil še izbor županovega vina in prihod oldtimerjev iz društva Oldtimer Duplek. 

V spodnji galeriji pa si lahko ogledate utrinke z zabavnega kuhanja. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X