728×90 – glava
728×90 – glava
Karierni sejem: Iskanje zaposlitve čez mejo

Karierni sejem: Iskanje zaposlitve čez mejo

Danes se mnoga podjetja v severovzhodni Sloveniji soočajo s problemom odtekanja kvalificiranih kadrov. V okviru Kariernega sejma v Mariboru bo med drugim govora tudi o tem izzivu trga dela v Podravju.

Skoraj 80 odstotkov Slovencev, ki odhajajo na delo v Avstrijo, namreč prihaja iz severovzhodne Slovenije. Razlogov za iskanje zaposlitve čez mejo je več, prav gotovo pa je k temu pripomogla tudi slaba gospodarska situacija v tem delu Slovenije.

Karierni sejem v Mariboru bo potekal ta četrtek med 10. in 18. uro v Dvorani Leona Štuklja. Obiskovalcem, ki iščejo zaposlitev ali novo karierno priložnost, se bo predstavilo 30 podjetij, lahko pa bodo tudi obiskali karierno svetovalnico portala Moje delo, opravili psihometrični test in dobili dober nasvet svetovalcev portala Moje delo za uspešno iskanje zaposlitve.

Ob 11. uri bo potekala še okrogla miza, v kateri bodo sogovorniki soočili mnenja o trgu dela v Podravski regiji in njegovih izzivih, eden od pomembnih je prav gotovo, kako kvalitetno in kvalificirano delovno silo obdržati doma.

Fotografija je simbolična.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X