728×90 – glava
URBANI SUPERHEROJI letos tudi z Alfijem Nipičem

URBANI SUPERHEROJI letos tudi z Alfijem Nipičem

V petek, 12. junija, se približuje že tretja etapa projekta Urbani superheroji v Mariboru, ki ga izjava alternativna glasbena šola Kulturno-umetniško društvo Coda.

Ta petek bodo v Jazz klubu Satchmo mladi glasbeniki iz KUD Coda nastopili skupaj z Alfijem Nipičem. Naslednji dan pa bodo na oder stopili skupaj z mariborsko skupino Leonart ob 20.30 v Klubu MC Pekarna. V sklopu omenjenega projekta so že gostili legendi 60. in 70. let Lidijo Kodrič in Andreja Vebleta, basista skupine Buldožer.

Tokrat so k sodelovanju povabili Alfija Nipiča, legendo slovenske zabavne in narodno-zabavne glasbe, ki pravi, da se morajo mladi družiti tudi s tistimi, ki so en čas že v tem poslu. Mlajšo generacijo lokalnih ustvarjalcev pa bo zastopala sveža skupina Leonart z žanrsko raznoliko glasbo, ki svoje korenine najde v rocku in se nadgrajuje z besedili, ki opisujejo življenje posameznika, vpetega v urbano okolje.

KUD Coda in Leonart so v sklopu projekta že nastopili na Festivalu Ezl Ek. Fantje iz skupine so namreč mnenja, da je ‘povezovanje generacij zelo dobrodošlo, da mladi vidijo, da ni samo Lady Gaga kul, ampak da je kul tudi Alfi Nipič.

 

Maribor je bil v 60. in 70. letih namreč središče odličnih glasbenih ustvarjalcev. Takratna glasbena scena je soustvarjala podobo Maribora, zato se je mesta upravičeno prijel vzdevek jugoslovanski Liverpool. Danes pa se mladi ustvarjalci v tem mestu niti ne poznajo med seboj, še manj pa poznajo temelje, ki so jih postavljali kreativni Mariborčani pred desetletji. Zato so se v KUD Coda odločili, da združijo tri generacije in nastopijo na skupnem odru. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X