728×90 – glava
728×90 – glava
V Benediktu otvorili arheološke ceste in stalne razstave

V Benediktu otvorili arheološke ceste in stalne razstave

V Benediktu bosta jutri dva pomembna dogodka. Ob 17. uri bo pred stavbo Čolnikov trg 7 uradno odprtje arheološke ceste, ob 18. uri pa bodo v benediškem kulturnem domu otvorili še stalno razstavo osrednjih Slovenskih goric. 

Občina Benedikt je namreč skupaj z zgodovinskima društvoma Atlantida – Raj slave in Slovenske gorice zaključila turistično zanimiv projekt v okviru Las Ovtarja.

Na območju občine so postavili 12 informativnih tabel, ki označujejo prazgodovinske in rimske značilnosti občine ter opisujejo naravne energetske točke na grobiščih in naseljih naših davnih prednikov. Na informativnih tablah so še stare krajevne ljudske zgodbe. Benedikt je sicer znan po najdbi tako imenovanih negovskih čelad, v Trotkovi ima največje gomilno grobišče v Sloveniji, nekoč sta v Benediktu potekali jantarska pot in rimska cesta, v kraju so našli odlično ohranjeno fosilno okostje mladeniča, na ploščatem kamnu v cerkvi svetega Benedikta pa je ohranjena ena najstarejših pisav v Evropi.

Omenjena Stalna razstava osrednjih Slovenskih goric pa predstavlja in interpretira najbolj zanimive arheološke najdbe osrednjih Slovenskih goric, mitologijo, energetske točke in fantastično zgodbo. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X