728×90 – glava
728×90 – glava
V okviru LenArta ta četrtek koncert Glasbene šole Lenart

V okviru LenArta ta četrtek koncert Glasbene šole Lenart

Glasbena šola Lenart je nedavno slavnostno obeležila 50-letnico delovanja pod okriljem Konservatorija za glasbo in balet Maribor, čeprav se je glasbeno izobraževanje v Lenartu pričelo že kar nekaj let prej. Iz vrst učencev, ki so se učili instrumenta na Glasbeni šoli Lenart, je glasbeno pot nadaljevalo kar nekaj izvrstnih nadarjenih glasbenikov ter glasbenih pedagogov.

Eden izmed teh je vsekakor Marko Črnčec, mladi glasbenik, ki je ta hip kot jazz pianist in komponist eden vidnejših tovrstnih ustvarjalcev svetovnega formata.

Profesorji na šoli se trudijo, da bi učenci med šolanjem pridobili kakovostno glasbeno in plesno znanje ter v največji meri razvili svoje glasbene in plesne potenciale. Da jim to uspeva dokazujejo tudi visoke uvrstitve in nagrade na regionalni, državni in mednarodni ravni.

Preko šolskega leta na šoli priredijo preko 80 glasbenih dogodkov. Od razrednih nastopov v mali, a lični dvorani glasbene šole, pa do koncertov v Domu kulture v Lenartu, ki ga vedno znova uspejo napolniti. Nenazadnje so z baletno predstavo Pepelka v prednovoletnem prazničnem času v lenarškem Domu kulture nastopili pred nabito polno dvorano.

Že nekaj let pa je Glasbena šola Lenart tista, ki doda svoj prispevek tudi k lenarškim poletnim prireditvam – LenArtu.

Tako bodo ta četrtek, 18. junija v Domu kulture učenci Glasbene šole Lenart znova pokazali, kaj so jih naučili njihovi učitelji – mentorji. Slišali bomo komorne skupine, po domače ansamble, ki jih sestavljajo izključno učenci. Zaigrali bodo vse mogoče. Od latinskih ritmov, do Claptonove balade Tears in Heaven. Od narodnozabavnih melodij, do klasike. Nastopili bodo posamezni instrumentalisti, vokalisti, vokalne zasedbe, za konec pa še pihalni orkester Glasbene šole Lenart.

Obljubljajo prijetno vzdušje in obilo glasbenih užitkov.

Za obujanje spominov, pa si lahko ogledate naslednje fotogalerije z njihovih nastopov:

Glasbene poslastice – koncert Glasbene šole Lenart

FOTO: Glasbena šola se predstavi (GŠ Lenart)

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X