728×90 – glava
728×90 – glava
15. Tradicionalno tekmovanje v košnji trave

15. Tradicionalno tekmovanje v košnji trave

Turistično društvo Cerkvenjak v času občinskega praznika letos prireja 15. Tradicionalno tekmovanje v košnji trave z ročno koso. Dogodek se bo odvil že jutri ob 13. uri na kmetiji Zorko v Cogetincih.

V povorki vsako leto prikažejo različna dela, opravila, šege in navade s podeželja. Vsako leto društvo povabi tudi nekaj uglednih gostov iz sosednjih in prijateljskih občin. Namen prireditve je spoznavanje občine in druženje občanov ter tujih gostov od blizu in daleč.

Pred sedmimi leti se je tekmovanja udeležilo največ koscev, 32 moških in 8 žensk, najmlajši je štel 14 let, najstarejši pa 86. Tekmovalci po pomerjanju dobijo pravo malico, kot so jo nekoč dobili kosci, domače gibanice in kvasenice. 

Tradicionalna povorka Starih običajev in navad

Turistično društvo Cerkvenjak sicer deluje že vse od leta 1986. Ves ta čas se člani v njem trudijo in si prizadevajo za razvoj ter pestro dogajanje.  Tako od vsega začetka delovanja društvo organizira povorko Starih običajev in navad, ki je letos potekala 21. junija, v času praznovanja občinskega praznika. 

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X