728×90 – glava
728×90 – glava
V občini Lovrenc na Pohorju projekt daljinskega ogrevanja na lesno biomaso

V občini Lovrenc na Pohorju projekt daljinskega ogrevanja na lesno biomaso

 

V občini Lovrenc na Pohorju se že nekaj časa ukvarjajo s tem, kako bi zagotovili čim cenejše in čim bolj učinkovito ogrevanje za javne stavbe in tudi za občane. Trenutno želijo zagnati projekt daljinskega ogrevanja na lesno biomaso. 

Kot je za naš radio povedal tamkajšnji župan Joško Manfreda, so v preteklosti že poskusili vzpostaviti sodelovanje z Dravskimi elektrarnami za tako imenovano kogeneracijo, za katero pa se je izkazalo, da se ne izplača, zato so se odločili za zgoraj omenjeni projekt.  

Župan poudarja, da gre za pomemben projekt za občino in da so se na razpis že prijavili, vendar se zadeve lotevajo previdno, saj gre za javno-zasebno partnerstvo in ne bi radi naredili kakšne napake. Na zadnji seji so občinski svetniki potrdili to investicijo, občino pa zdaj čaka podpis koncesijske pogodbe. 

Za začetek javna infrastuktura, v nadaljevanju tudi ostali

Župan Manfreda je povedal, da bi z daljinskim ogrevanjem na lesno bio maso “v prvi fazi reševali trško jedro, občinske objekte, potem pa v nadaljevanju tudi za občane, za banke in javne ustanove.”

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X