728×90 – glava
728×90 – glava
Folkart tudi v Lenartu

Folkart tudi v Lenartu

V okviru mariborskega festivala Lent že vrsto let poteka tudi Folkart – festival raznolikosti svetovnega ljudskega izročila. Že tradicionalno pa v tem času eno od folklornih skupin povabijo tudi v Lenart, kjer nastopi v okviru Poletnih prireditev LEN-ARTa.

Folklorne skupine z vsega sveta bodo tudi letos prispele v Maribor in mestne ulice ter trge spremenile v plesni oder, poln igrivosti, srčnosti in glasbe. Na Folkartu je gostovalo že več kot 220 tujih in domačih folklornih skupin, z več kot 7500 udeleženci, iz kar 72 držav.

Letos bo v osrčju Slovenskih goric nastopila folklorna skupina iz Paname. Folklorno skupino Agrupacion Panama Folklore iz glavnega mesta Ciudada de Panama sestavljajo profesionalni plesalci in glasbeniki, zavezani in predani ohranjanju panamske ljudske tradicije, plesov iz vseh regij v državi. V njihovi folklori se prepletajo različne kulture, ki so soustvarjale zgodovino Paname: staroselci Indijanci, belopolti priseljenci in temnopolti prebivalci.

Čudovite nacionalne noše, imenovane »la pollera«, prefinjena pokrivala, živahni ritmi in tipično panamsko petje »saloma« so paša za oči in veselje za dušo. V Športni dvorani v Lenartu bodo folklorniki iz Paname nastopili v petek, 3. julija, ob 21. uri. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X