728×90 – glava
728×90 – glava
“Igramo in kuhamo na Ruški koči”

“Igramo in kuhamo na Ruški koči”

Danes blizu cerkve Sv. Areha poteka tradicionalna prireditev Igramo in kuhamo na Ruški koči. Ljubiteljski kuharji se bodo pomerili v kuhanju pohorskega piskra, harmonikarji pa v igranju na diatonično harmoniko. 

Letos se bo dogodek odvil že dvanajstič zapored, s prireditvijo pa bodo pričeli ob devetih dopoldan. Na tekmovanje se je letos prijavilo 20 kuharskih ekip, ki bodo kuhale vse do dvanajste ure, v tem času pa so organizatorji z bogatim kulturno-zabavnim programom poskrbeli tudi za zabavo obiskovalcev. Ob drugi uri popoldan pa se bo pričelo že tekmovanje v igranju diatonične harmonike. 

Idealna lega za vse letne čase

Zaradi svoje idealne lege Ruša koča obiskovalcem omogoča preživeti prijeten oddih v domačnosti in tišini Pohorja. Poleti so možni krajši ali daljši pohodi po neokrnjeni naravi, v zimskem času pa prijetna smuka na smučiščih, ki so od koče oddaljeni samo 100 metrov. V sami koči vam ponujajo namestitvene kapacitete, vedno pa vas čaka tudi bogata kulinarična ponudba – od jelenjega golaža, pohorskega piskra, pohorske omlete in borovničevega zavitka. 

Foto: splet 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X