728×90 – glava
728×90 – glava
Nalivi, veter in toča povzročili težave tudi v Slovenskih goricah

Nalivi, veter in toča povzročili težave tudi v Slovenskih goricah

Neurja so včeraj in čez noč povzročala precej težav po državi. Meteorne vode so zalivale prostore na Koroškem, na območju Murske Sobote in v Mariboru. Padala je še toča. Škodo so povzročali tudi udari strele, več je bilo izpadov električne energije. Intervencijske službe, predvsem gasilci pa so imeli kar nekaj dela tudi na našem koncu.

 

Podrta drevesa, neurje odkrivalo tudi strehe

Neurje je podrlo več dreves na cesto v Kozjaku nad Pesnico in Jedlovniku v občini Kungota, prav tako je drevo padlo na cesto Selnica ob Dravi–Sveti Duh pri naselju Zgornji Boč. Sunek vetra je odkril še streho v Konjeniškem klubu Šentilj ter na objektu v Lovski poti, Jareninski cesti in Kaniži v Šentilju v Slovenskih Goricah. Prav tako se je podrl drog telefonske napeljave na cesto Spodnja Velka ter drevo, ki je padlo na stanovanjsko hišo. 

Tudi na območju občine Pesnica so imeli gasilci kar nekaj dela. Drevo je pretrgalo električne vodnike in padlo na streho stanovanjskega objekta v naselju Jelenče. Gasilci PGD Pesnica so odstranili drevo, ki se je podrlo na streho stanovanjske hiše, odstranili so tudi drevo, ki je padlo preko ceste v Sp. Dobrenju. Razžagali in iz ceste so odstranili še padli drevesi v Jakobskem dolu.

Sunek vetra je odkril streho stanovanjske hiše v Polički vasi in podiral drevesa v Vajgnu in centru Jarenine. Neurje je podrlo drevo tudi v naselju Zgornji Porčič ter na relaciji Ledinek-Sveta Ana, v Zgornji Ščavnici pa so gasilci začasno prekrili del strehe na stanovanjski hiši. S podrtim drevesom so se soočili še v Žepovcih, sunek vetra pa je odkril ostrešji gasilskega doma in gospodarskega poslopja v naselju Lešane. 

Maribor

Tudi na območju Maribora je podrto drevo padlo na cesto v naselju Vrhov Dol in v Limbuški grabi. Meteorna voda je zalila stanovanjsko hišo v Lackovi, v Limbušu pa prostore v obratu podjetja Marles. Gasilci PGD Kamnica so izčrpali vodo iz kleti štirih objektov na Kamniški ulici, kletnih prostorov gostišča v Koblerjevem zalivu in očistili odtočni jašek pri gostišču Sidro v Kamnici. Gasilci so črpali vodo tudi na Rosinovi ulici, v Trgovskem centru Lidl. 

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

1 komentar

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X