Zadnji festivalski vikend na mariborskem Lentu

Zadnji festivalski vikend na mariborskem Lentu

Pred vrati sta le še dva dneva letošnjega Festivala Lent, ki poteka v mestu ob Dravi. Obiskovalce bodo z glasbo, vrhunsko kulinariko, letalskimi podvigi navduševali Tinkara Kovač, Bilbi, The Stroj, Al Di Moola, akrobatski pilot Peter Podlunšek, tekmovalci v skokih v Dravo in vrhunski slovenskih kuharji.

Art Camp bodo zaključili s karnevalko

Vsakodnevni festivalski dopoldan pričenja ART KAMP v Mestnem parku, s programi za otroke, mlade, odrasle in starejše. Tudi letošnji kamp se bo v soboto poslovil v vrtincu mask, plesa in zabave, z veliko KARNEVALKO. Povorka, ki se bo pričela ob 19. uri, bo ustvarjalni duh Art Kampa odnesla skozi vse mesto. 

Akrobatski letalski spektakel

Športni Lent bo tudi zadnji festivalski vikend ponudil vrsto aktivnosti, ki se jih lahko udeležite kot gledalec ali aktivni udeleženec. Med njimi Ropeswing skoke z mostu, kjer bodo med sabo tekmovali alpinisti, plezalci ter jamarji, organizatorji tekmovanja v klasičnih skokih v vodo z mostu pa bodo na odskočišče pripeljali preizkušene povabljene tekmovalce.

Najatraktivnejša športna prireditev letošnjega festivala bo zagotovo PETER PODLUNŠEK AIR SHOW. Letalski spektakel pilota, ki kroji sam vrh akrobatskega letenja z motornimi letali bo nedvomno prava paša za oči. Obrežje reke Drave na Lentu bo najprimernejše mesto za aktivno spremljanje in komentiranje leta nad in pod mostovi mariborske reke.

 

Ta vikend Bill Frisell in Al Di Meola

Sodni stolp bo zvesto publiko navduševal v zanj značilnih ritmih in glasbi. Svetovno znana glasbena imena ta vikend zastopata BILL FRISELL in AL DI MEOLA. Znani DJ-i na Minoritih vas bodo prepričali, da boste s Festivala Lent proti domu odkorakali šele, ko se bo delal beli dan, za »AFTER« pa bo poskrbel tudi Mladinin oder v Satchmu, ki bo med drugim gostil RH202. Plesna elektronika Marka Nastića, TimaUrbaye in Tee Vuckovic obljubljajo pestro dogajanje poznavalcem tovrstne glasbe kot tudi ostalim, ki si želijo zabave dolgo v noč.

Na voljo še vedno vrhunska vina in kulinarika

Najznamenitejši kuharski mojstri iz vse Slovenije, ki jih vse leto spremljate tako na televiziji kot v kuhinjah svojih najljubših restavracij in gostiln, predstavljajo svoje kuharske mojstrovine in jih obiskovalcem Festivala Lent ponujajo po zmernih cenah. Raznovrstne jedi in vrhunska vina dišijo le nekaj korakov stran od Vodnega stolpa. 

Sobotno noč pa bo naznanil veliki OGNJEMET, ki ga je gotovo najlepše spremljati z obrežja reke Drave. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X