728×90 – glava
728×90 – glava
V Cerkvenjaku modernizacija cest in gradnja vodovoda

V Cerkvenjaku modernizacija cest in gradnja vodovoda

V občini Cerkvenjak letos načrtujejo kar nekaj investicij, nekatere bodo letos že izvajali, za druge pa pripravljajo vso potrebno dokumentacijo ali pa še iščejo izvajalce del. 

Projektno dokumentacijo tako pripravljajo za modernizacijo cestnih odsekov Čagona–Drbetinci, Brengova–Rajh–Belna–Cenkova in Andrenci–Zamuda–Župetinci. Načrtujejo tudi ureditev pločnikov na nekaterih nevarnih odsekih.

Na relaciji Cerkvenjak–Peščeni Vrh bodo tako letos uredili prvi del odseka, ostalo pa v naslednjih letih; na sofinanciranje za začetek izvedbe pa čakajo za odsek Cerkvenjak–Brengova in ob cesti do ŠRC Cerkvenjak.

Projektno dokumentacijo že izdelujejo za gradnjo vodovoda Ivanjski Vrh–Cogetinci–Komarnica in Grabonoški Vrh–Cogetinci. V omenjeni občini bodo tudi urejali javno razsvetljavo, in sicer v naselju Cenkova in na ŠRC Cerkvenjak na pomožnem nogometnem igrišču in igrišču za tenis.

Za gradnjo javne razsvetljave še poteka izbor izvajalca del. Sicer pa v občini še vedno poteka sofinanciranje za gradnjo malih čistilnih naprav, v obrtni coni pa je na voljo za nakup še nekaj zemljišč.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X