728×90 – glava
728×90 – glava
V Lenartu nov koncesionar – pediater

V Lenartu nov koncesionar – pediater

Zdravstveni dom Lenart ima od prvega julija novega pediatra. Koncesijsko dejavnost je začel opravljati doktor Matjaž Homšak, ki se je kot edini prijavil na občinski razpis, sicer pa je zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Občina Lenart je tako Homšaku že podelila koncesijo, nekaj zapletov pa je nastalo z zdravstveno zavarovalnico. Zavod za zdravstveno zavarovanje namreč še ni objavil razpisa za podeljevanje zdravstvenih programov za celotno Slovenijo, kar v praksi pomeni, da zaenkrat zavod še ne podpisuje pogodb z izvajalci zdravstvenih storitev. Vendar zaplet, kot so sporočili iz lenarške občine, ne predstavlja nobene ovire za opravljanje pediatrične dejavnosti.

Omenjeni zdravstveni dom in Homšak sta namreč sklenila začasno medsebojno pogodbo, s katero bo zdravstveni dom do podpisa pogodb z zdravstveno zavarovalnico Homšaku prenakazoval sredstva za en program pediatrije, ki ga prejema od zavoda za zdravstveno zavarovanje.

Ob tem velja omeniti tudi to, da je odslej pediatrična dejavnost v Lenartu popolnoma koncesijska, saj je tudi obstoječa pediatrinja koncesionarka.

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X