728×90 – glava
728×90 – glava
Tudi tretja dražba za Terme Benedikt neuspešna

Tudi tretja dražba za Terme Benedikt neuspešna

Pred časom je stečajna upraviteljica podjetja Ceste mostovi Celje Milena Sisinger sklicala že tretjo dražbo, na kateri so znova iskali kupca za projekt Terme Benedikt.

Tako kot prvi dve dražbi je bila tudi tokratna neuspešna, saj na narok tudi to pot ni pristopil noben ponudnik, prav tako ni bila plačana nobena varščina za pristop k dražbi. Predlagana izklicna cena naj bi tokrat bila slab milijon evrov, plus davek na dodano vrednost. Stečajna upraviteljica se bo po dopustih o nadaljnjih postopkih posvetovala z ločitvenim upnikom, Probanko. 

Kupci običajno čakajo na naslednje dražbe, ko je kupnina manjša 

Na prvi dražbi, ki je potekala lani poleti in na kateri prav tako ni bilo ponudnika, so terme ponujali za 1,8 milijona evrov, plus davek na dodano vrednost. Izklicna cena na drugi dražbi je bila že za petino manjša, a kljub temu ni pristopil noben ponudnik. Po informacijah, namreč kupci običajno čakajo na naslednje dražbe ali na zbiranje ponudb, ko je kupnina že bistveno manjša.

Ob tem spomnimo, da projekt obsega gradnjo hotela s 120 sobami in 1500 kvadratnimi metri plavalnih površin. Celjsko podjetje, ki naj bi zgradilo kompleks, je že več kot leto v stečajnem postopku, predhodno pa je že pridobilo vso potrebno dokumentacijo pa tudi gradbeno dovoljenje za terme. Benediški občini dolguje okoli 600 tisoč evrov komunalnega prispevka. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X